Barion Pixel

Magas színvonalú érzékszervi élmény

Add meg kutyusodnak a hús egyedülálló és ellenállhatatlan ízét, melynek kellemes illatát még te is kiszagolod!

Ízletesség és élelmiszerbiztonság

Mi nem hagyjuk, hogy a kutya egészségének rovására legyen maximalizálva az ízletesség. A termékcsalád termékei kiemelkednek rendkívül magas ízletességükkel, de mindezt mesterséges ízesítők alkalmazása nélkül érjük el. A tápszemek által kibocsátott ízjegyeket az összetevők tökéletes kombinációja és a Gheda konyhájában kifejlesztett speciális elkészítési módszertan hozza létre.

Az ‘elsőosztályú’ koncepció jelentése

Eledeleink tápanyagprofilja „első osztályú”, ugyanis mind táplálkozási, mind élettani szempontból a piacon lévő állateledel-termékek minőségének átlaga felett van. Ez az első osztályú koncepció olyan felismerhető jegyekre épül, mint: állati fehérje az elsőszámú összetevő; fehércirok jelenléte, mint alternatív gabonaféle; az állat élettani sajátosságaihoz igazodó speciális táplálkozási elemek.

Fiziológia minden méretnek

A szuper prémium Unica Classe termékek megfelelnek az egyes méretek sajátos táplálkozási igényeinek. Minden kutya speciális élettani jellemzőkkel rendelkezik, így valamennyi termékünk egyedi tápanyagbevitellel rendelkezik.

MINI

A kistestű kutyákat nagy vitalitás és gyors anyagcsere jellemzi, ami természetesen magasabb kalóriafelhasználással jár. Emellett fokozott fehérjeigényük is van izomtónusuk fenntartásához. Fontos megjegyezni, hogy ezek a kutyák a legérzékenyebbek a fogkő kialakulására, sajátos szájüregi felépítésük miatt. Bizonyos ásványi anyagok természetes módon megkötik a nyálban lévő kalciumot, akadályozva ezzel a fogkő kialakulását.

MEDIUM

A közepes méretű kutyák kiegyensúlyozottak, átlagos kalóriafelhasználással, amelyet az aktivitás szintje nagyban befolyásolhat. A kiegyensúlyozott kalóriasűrűség és a megfelelő fehérjebevitel fontos zsírmentes izomtömegük fenntartásához. Tekintettel arra, hogy idejük nagyrészét a szabadban töltik, elengedhetetlen az immunvédelmüket támogató tápanyagelemek, például antioxidáns hatású vitaminok és szelén bevitele.

LARGE

A nagytestű kutyák anabolikus anyagcserével rendelkeznek, ami alacsonyabb kalóriaszükséglettel és minimális aktivitással jár. A csökkentett zsírtartalomú eledel fogyasztása megakadályozza a súlygyarapodást. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a nagy tömegük miatt ezeknek a kutyáknak fokozott igénybevételnek vannak kitéve az ízületeik. Fontos a glükozamin-, valamint taurinbevitel az esetükben.

Életkörülményekre való specializáció

Az életkörülményekhez való alkalmazkodás azt jelenti, hogy figyelembe vesszük a kutya szükségleteit a különböző fiziológiai állapotoknak, aktivitásnak megfelelően, egész életében: a növekedési fázistól a kifejlett felnőttkorig, egészen az időskorig.

FÓKUSZBAN A NÖVEKEDÉS

Kiemelten fontos, hogy a növekedési szakaszban minden kölyökkutya – mérettől függetlenül – megkapja a megfelelő fizikai felépítéséhez és élettani fejlődéséhez szükséges táplálékokat.

FÓKUSZBAN A MOZGÁS

A rendkívül aktív felnőtt kutyáknak általában megnövekedett tápanyagigényük van a magas teljesítmény fenntartásához. Ez a test állóképességének és az izomerő fokozása érdekében speciális tápanyagok fokozott bevitelét igényli.

FÓKUSZBAN A FIZIOLÓGIAI ÁLLAPOT FENNTARTÁSA

A felnőttkor elérése után az átlagos aktivitású kutyák számára fontos, hogy helyes tápanyagbevitellel a testtömegüket és az izomtónusukat stabil szinten tartsák.

FÓKUSZBAN A KÜLÖNLEGES GONDOSKODÁS

Az idősödő kutyák gyakran szembesülhetnek olyan körülményekkel, amelyek azonnali megoldást igényelnek, legyen az akár az öregedés tünetei vagy túlsúlyra való hajlam.

Támogatja kutyád minden lépését

A termékcsalád igazi innovációja a szokások és az életmód iránti hatalmas figyelem, hiszen te is mindig négylábú barátod mellett szeretnél lenni. 5 különböző életstílus, amelyek újradefiniálják a kutyák fiziológiai táplálásának perspektíváját.

A növekedéshez és fejlődéshez nagy szükség van a kiváló minőségű fehérjékre és energiát szolgáltató zsírokra. A kalciumnak egyensúlyban kell lennie a foszforral a csontok és a fogak megfelelő mineralizációjához. Az A-, B1- és B6-vitaminok támogatják az agyműködés és a látás optimális fejlődését.

Az energikus, sportos életformához elengedhetetlen a kutya magasfokú állóképessége, amit az oxidatív anyagcsere segít elő. A B5-vitamin szerepet játszik a glükóz és a zsírok hasznosításában. A B9- és B12-vitaminok a vörösvérsejtek szempontjából fontosak. A vas a hemoglobin alkotórésze, amely oxigént szállít a sejtekhez

Egyensúly megteremtése az emésztőrendszer helyes működéséért. Nem csupán az élelmiszerek megemésztése fontos, de azok megfelelő asszimilálása is. A karobot a bélbak- tériumok használják fel, amelyek tápanyagot termelnek az enterociták számára: ezek szapo- rodása növeli a hatékony felszívódást és a széklet szilárdságát. 

A bőr nagyon érzékeny terület, mely gátként működik a külső környezettel szemben. Az A-vitamin biztosítja a sejtek megújulását. A biotin elősegíti a bőr és a szőr homeosztázisát. A réz és cink alapvető fontosságú a gyorsan osztódó sejtekben, mint például a bőr sejtjeiben.

A hosszú élet titka a megfelelő életstílus. A csökkentett kalóriabevitel növeli a kutya várható élettartamát, redukálja számos betegség kialakulásának kockázatát, beleértve a diabéteszt és csont vagy ízületi gyulladásokat. Az E- és C-vitamin antioxidánsként szinergikusan hat, a szelén pedig a szabadgyökök elleni védekezés egyik fő eleme.

Unica Classe Adult All Breed High Energy

Unica Classe All Breed Lamb (Equilibrium)

Unica Classe All Breed Tuna (Sensitive)

Unica Classe Adult All Breeds Longevity

Unica Classe Puppy All Breeds Development